4 Kasım 2009 Çarşamba

Bir Düş Yolculuğu: Uzun İnce Bir Yol/ Dünden Bugüne Karayolları' Sergisi



'Bu sergide yokluklar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin o günün şartlarında, yokluk, sefalet ve imkansızlıklar içerisinde bir karış yolun ne kadar önemli olduğunu ve o günün insanlarının kadınıyla, erkeğiyle çalışarak Cumhuriyet'in temellerini nasıl attıklarını anlatmak istedim. Yine bu yol hikayesinde o günün zor koşullarına rağmen insanların nelerden fedakarlık ettiklerini, nasıl mücadele verdiklerini ve bu günlere hangi aşamalardan geldiğimizi fotoğraflarla anlatmak istedim'

3 ana nokta: Yokluklar, Sefalet ve fedakarlıklar... Bu noktaları çok içten bir duyarlılıkla 'Uzun ince bir yol: Dünden Bugüne Karayolları' fotoğraf sergisinde bulma şansı edindik. Daha iyi ve esaslı bir medeniyet seviyesine ulaşmak adına verilen çaba ve bu çabanın zaman içerisindeki birden çok başarıya yansımasını Alaattin Polat'ın bu fotoğraf derlemesinde şahit olduk. Arşiv yapmanın zorluğu, özellikle de bu fotoğraflara ulaşmaya çalışırken ortaya çıkan zorluklar ve yaşanan enteresan ayrıntılar da sergilenen çalışmayı oldukça orijinal ve farklı kılıyor. FFotoğraf Topluluğu olarak kendisine Samsunlu fotoğrafseverlerle paylaştığı belgesel fotoğraf derlemesi, samimi kişiliği ve hoş sohbeti için teşekkür ediyoruz.

Kendisi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen fotoğrafseverler aşağıdaki linklerden çalışma ve fotoğrafçı hakkında daha detaylı bilgi alabilirler:






Sergi'den bazı kareler...





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder